"Υπό την Σημαία της Ελευθερίας: Το Θρυλικό Μήνυμα της Αντίστασης"

 


Όταν στρέφω την προσοχή μου προς το παρελθόν το κάνω μόνο για ένα λόγο. Και ο λόγος είναι τι μπορώ να διδαχθώ και τι μπορεί να με εμπνεύσει ώστε να δημιουργήσω ένα καλύτερο σήμερα.

«Όταν σηκώσαμεν την σημαίαν εναντίον της τυραγνίας ξέραμεν ότι είναι πολλοί αυτείνοι και μαχητικοί κι’ έχουν και κανόνια κι’ όλα τα μέσα. Εμείς σε ούλα είμαστε αδύνατοι. Όμως ο Θεός φυλάγει και τους αδύνατους, κι’ αν πεθάνωμεν πεθαίνομεν διά την Πατρίδα μας, διά την Θρησκείαν μας και πολεμούμεν όσο μπορούμε εναντίον της τυραγνίας κι’ ο Θεός βοηθός…».

- Στρατηγός Μακρυγιάννης

Αυτά τα λόγια, εκφρασμένα από τον στρατηγό Μακρυγιάννη ήρωα του αγώνα για την ελευθερία, αναδεικνύουν την ανδρεία και την πίστη που ώθησαν τους ανθρώπους να σταθούν αντιμέτωποι με την τυραννία. Ας αναπτύξουμε τη σημασία και το υπόβαθρο αυτών των λόγων.

Αντίσταση εναντίον της Τυραννίας:

  • Η απόφαση να σηκωθούν κατά της τυραννίας αντιπροσωπεύει τη στάση των ανθρώπων απέναντι σε αδικίες και καταπίεση.
  • Η αναγνώριση του κινδύνου και της ανισότητας δυνάμεων, αλλά και η προσήλωση στον αγώνα για την ελευθερία.

Η Στρατηγική των τυράννων


Τα λόγια αυτά που ειπώθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια είναι τόσο επίκαιρα όσο ποτέ!

Πρόσφατα έγιναν εκλογές, οι Εθνικές το 2023 όπου η αποχή έσπασε κάθε ρεκόρ και ήταν 41.7% Αυτό το αποτέλεσμα ερμηνεύεται σαν κόκκινο των πολιτών προς τους πολιτικούς και το πολιτικο-κομματικό σύστημα. Ένα κόκκινο που χρόνο με το χρόνο γίνεται ολοένα και πιο έντονο. Γιατί; Για τον απλό λόγο ότι οι πολίτες έχουν εμπεδώσει στη συνείδησή τους ότι σ’ αυτό τον τόπο έχουμε τσιμεντώσει ένα σαθρό και αρρωστημένο πολιτικο-κομματικό σύστημα, που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι το δικό του όφελος και τίποτε άλλο.

Έτσι λοιπόν όπως φαίνεται ο ένας στους δύο Έλληνες δεν ψήφισε. Το ερώτημα όμως είναι, γιατί όχι όλοι; Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί ακόμη και τον αρκάς , δείτε το ερώτημα του στην φωτογραφία.


Δείτε παρακάτω επίσης τι λέει ο Αριστοφάνης στους "βατράχους"



Πολλοί αναρωτιούνται και ερωτούν... ωραία αν δεν ψηφίσουμε πως θα κυβερνηθεί η χώρα;
Η απάντηση είναι ουδείς αναντικατάστατος. Θα κυβερνήσει ο ίδιος ο λαός. Άλλωστε αυτή την στιγμή που με διαβάζεις, ο λαός 1648 δημοτικές επιτροπές με την Επωνυμία Εθνική Επιτροπή Διαχειριστών Αυτοχθόνων Ιθαγενών Ελλάδας ανέλαβε την εθνική ανασυγκρότηση της χώρας.

Μπορείς Έλληνα μου αδελφέ μου να μας επισκεφτείς στις ιστοσελίδες μας :
  1. https://ellinesithagenis.gr/
  2. https://ethniki-periousia.org/
Και να ενημερωθείς εκτεταμένα πως μια χούφτα Έλληνες ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και αυτό το πετύχαμε κάνοντας αυτό που έκανε ο Μακρυγιάννης μασήσαμε τον φόβο μας.

Όμως ο Θεός φυλάγει και τους αδύνατους, κι’ αν πεθάνωμεν πεθαίνομεν διά την Πατρίδα μας, διά την Θρησκείαν μας και πολεμούμεν όσο μπορούμε εναντίον της τυραγνίας κι’ ο Θεός βοηθός…».

Ξέρω ξέρω πολλές οι απορίες και τα ερωτηματικά γιατί δεν ξέρεις τι κάναμε. Για να μάθεις κάνε κλίκ ==> στην Εθνική περιουσία επίσης και στους ==> Έλληνες Ιθαγενείς




ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ    ΙΛΙΟΝ

dinospolitika@gmail.com




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ - ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ - ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ - ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ